Çocuk Protezi
Bunu mesleki olarak çokça deneyimledik, sizler de çocuğunuza şans tanıyın.
Çocuk protezlerinde uzvun doğuştan mı yoksa yaşanan bir travma sonrası mı kaybedildiği önemlidir. Bu ön kritere bağlı olarak çocuğun yaşı ve cinsiyetini baz alarak süreç içinde düzenli olarak takibi de bir başka önemli boyuttur. Çocuğun olabilecek en erken zamanda (deneyimlerim arasında 12-14 aylık kol ve bacak protez uygulamamız olmuştur.) proteze kavuşması gerekiyor.
Adaptasyon
Çok fonksiyonel bir protez olmasa bile çocuğu protezle en erken yaşta tanıştırmak ve uygulatmak gerekiyor ki; gelecekte protez kabullenme sürecini kolaylaştırmak.
Çocuk protezlerinin yetişkin protezlerine kıyasla daha hızlı bir kronoloji ile değişiyor olması sebebiyle tıpkı çocuk elbiseleri veya ayakkabıları gibi büyüme zaman diliminin doğru hesaplanarak hazırlanması ve uygulanması gerekmektedir.
Soketin doğru hazırlanması, eklem uyumu elbette ki çocuk protezlerinin de olmazsa olmazlarıdır.
Çocuklarda Protez Kullanımı
Adaptasyon süreci sonrasında da çocukların konforu düşünülerek tasarlanmış yeni teknoloji ürünlerle artık çocuklara (özellikle aktif ve spor yapan çocuklara) üst düzey katkı sağlayarak yaşıtlarından ve müsabakalarda rakiplerinden geri kalmamalarına yardımcı oluyoruz. Düzgün protez kullanan çocuğa en iyi şekilde yapılmış bir soketle çocuk hayatına, yürüyüşlerine, spor aktivitelerine ara vermeden devam edebiliyor. Böylece ampüte çocuklar için uzun yürüyüşlere çıkmak, daha fazla ayakta kalabilmek, eğilmek, oyun oynamak, koşmak, sıçramak daha kolaylaşıyor.